Зеленський: У березні РФ вдарила по Україні понад 400 ракетами, 600 “шахедами” і 3 тисячами бомб

Лише за березень російські війська застосували проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 “шахедів” і понад 3 тисячі керованих авіабомб. 

Такі цифри 3 квітня озвучив президент Володимир Зеленський, підкресливши нагальну потребу в надійних системах ППО.

“Різні міста і села України потерпають від цього терору, і особливо жорстоко Росія б’є по прифронтових територіях та прикордонних громадах. Наш Харків, більш ніж мільйонне місто, зазнає ударів ракет і дронів з першого дня цієї війни. Тепер російські терористи застосовують ще й авіабомби проти Харкова. Це щоденні знущання і біль, щоденні втрати у місті. Зруйнована критична інфраструктура, щодня руйнування звичайних житлових будинків.

Усього цього не буде, коли Україна отримає надійні системи ППО, які можуть врятувати життя наших людей та повернути безпеку нашим містам”, – заявив глава держави.

Зеленський підкреслив, що “Петріоти” в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти.

“І це потрібно – потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст і громад, чиє життя зараз під російськими ударами”, − резюмував президент.

Читайте також:
Росія вночі атакувала Україну шахедами та ракетами С-300

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.