У танковій атаці на Авдіївському напрямку РФ задіяла Т-90, які коштують $4,5 млн за одиницю

Найбільша танкова атака на Авдіївському напрямку перетворилася на “ганебну утилізацію найсучаснішої російської техніки”.

Про це заявив в ефірі “Радіо Свобода” у вівторок, 2 квітня, представник служби звʼязків із громадськістю 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ДШВ ЗСУ Сергій Окішев.

За його словами, російські війська зазнали значних втрат, адже вартість лише танків Т-90, які брали участь у штурмі, сягає “приблизно 4,5 мільйонів доларів”.

“Упродовж крайніх кількох днів відбулася, мабуть, наймасованіша спроба прорвати нашу оборону на конкретно взятій ділянці фронту. Саме для прориву нашої оборони вороги використовували танки, зокрема, найсучаснішу модель цієї зброї Т-90, бойові машини піхоти. Але січеславські десантники дали потужну відсіч ворогу, тож широкомасштабний наступ перетворився, по суті, на ганебну операцію з утилізації найсучаснішої російської техніки. Не можна сказати, що це було легко, бої були жорсткі, противник значно переважав у живій силі, але наші хлопці неймовірними зусиллями все ж таки відбили наступ, вклавши чимало одиниць техніки. І хочеться відмітити, що серед неї були ось саме ті Т-90, вартість яких за одну одиницю сягає приблизно 4,5 млн доларів”, – зазначив Окішев.

Передісторія

Як писала “Новинарня“, Збройні сили України знищили 12 танків і 8 бойових машин піхоти російських військ під час одного їхнього штурму поблизу селища Тоненьке, що розташоване в районі Авдіївки Донецької області. Це була найбільша механізована атака військ РФ на фронті з жовтня 2023 року.

Як відомо, до штурмових дій, які відбувалися 30 березня, окупанти залучили 36 танків та 12 бойових машин піхоти.

Танки належали 6-му полку 90-ї танкової дивізії. Стало відомо, що техніка розміщена навколо координат 48.14551743810157, 37.621891960517885.

Селище Тоненьке на мапі DeepState станом на 23:45 31 березня

Як ідеться у звіті Інституту вивчення війни за 31 березня, 30 березня українські війська відбили масштабну механізовану атаку росіян чисельністю до батальйону БТР і танків поблизу Авдіївки Донецької області. В ISW відзначають, що це була перша механізована атака окупантів на рівні батальйону від моменту, коли РФ почала нову кампанію із захоплення Авдіївки наприкінці жовтня 2023 року.

Читайте також:
Російські війська намагалися штурмувати позиції ЗСУ в районі Тоненького: втратили близько двох десятків танків і БМП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна