РФ цієї весни планує ще кілька масованих атак по енергетиці України. Яка ситуація з ракетами у ворога – відповідь ГУР

Росія планує провести ще кілька масованих ударів по українській енергетиці цієї весни. Проте її запаси ракет виснажуються, тому Москва потребуватиме паузу для накопичення.

Окупанти починають серії ударів тоді, коли накопичують понад 900 ракет. Коли ж запасів до 900 одиниць, то у масованих ударах – пауза. Зараз вони вже наближаються до цього “ліміту”.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький у коментарі “РБК-Україна”.

“Зараз у Росії, за нашою оцінкою, залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю у понад 350 кілометрів. Ми спостерігаємо тенденцію, що вони, як правило, намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет”, – зазначив він.

За даними ГУР, Москва в квітні планує виробити близько 40 ракет Х-101. У відомстві прогнозують, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 – саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та “шахедів”. Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись.

“Що стосується швидкісних ракет, які летять з південного напрямку, наразі складно визначити, чи це ракети “Циркон”, чи модернізовані “Онікси”. Якщо ж говорити про звичайні “Онікси”, то, за нашими даними, їхні запаси у росіян становлять 440 одиниць. Зараз вони змогли поновити їхнє виробництво на рівні 6-8 ракет на місяць”, – сказав Скібіцький.

Читайте також:
Останніми атаками на енергетичні об’єкти Росія завдала збитків щонайменше на 100 млн євро: в “Укренерго” розповіли, де ситуація найскладніша
Росіяни накопичили в Криму ракети “Циркон”, тривоги почастішають, – Гуменюк
“Циркон” виявився гіперзвуковим і кращим за “Кинджал”. ЗМІ з’ясували, що це за ракета, якою РФ сьогодні атакувала Київ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.