Росіяни накопичили в Криму ракети “Циркон”, тривоги почастішають, – Гуменюк

Російські війська накопичили гіперзвукові крилаті ракети “Циркон” із підвищеною дальністю в тимчасово окупованому Криму. Вони можуть час від часу продовжувати “точковий терор” з акцентом на Київ.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 27 березня.

За її словами, зазвичай, при загрозі балістичного озброєння з півдня повітряна тривога оголошується у південних та південно-східних регіонах. Але при використанні таких ракет як “Циркон”, із підвищеною дальністю, тривога оголошуватиметься до Київської області, до північних регіонів.

“Маємо розуміти, що декілька десятків подібних ракет у ворога є в накопиченні на мілітарі хабі типу Крим. І він може продовжувати час від часу точковий терор з акцентом, в тому числі, на столицю”, — сказала речниця.

На запитання про те, чи відзначається зараз якийсь рух на території тимчасово окупованого Криму, пересування балістичних комплексів чи виведення флоту, Гуменюк зазначила, що з флотом у РФ все дещо “спокійніше”.

Вони знаходяться в пунктах базування і в акваторію на відкриті морські простори, в акваторію Чорного і Азовського морів, не виходять останнім часом, побоюючись тих загроз, які для них стають все більш реальними. Ми відстежуємо цю ситуацію. Відповідно до цього і відбувається попередження про небезпеку застосування балістичного озброєння”, – сказала вона.

Маневрування іншими засобами озброєння, зокрема береговими чи оперативно-тактичними ракетними комплексами ворог час від часу здійснює. Є розуміння того, що окупанти вишукуватимуть і інші засоби точкових ракетних ударів.

Читайте також:
“Циркон” виявився гіперзвуковим і кращим за “Кинджал”. ЗМІ з’ясували, що це за ракета, якою РФ сьогодні атакувала Київ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна