Німеччина надасть Україні 180 тисяч снарядів у межах чеської ініціативи

Німеччина надасть Україні 180 000 артилерійських снарядів як внесок у очолюваний Чехією план закупівлі боєприпасів для України з ціною 576 мільйонів євро.

Про це інформує Reuters із посиланням на міністерство оборони країни.

Видання наголошує, що найбільш гострою потребою для України через два роки після повномасштабного вторгнення Росії стали артилерійські боєприпаси, які закінчуються, оскільки сторони використовують сильний гарматний вогонь, щоб утримувати переважно статичні, закріплені позиції вздовж 1000-кілометрової лінії фронту.

Минулого місяця міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про надання Україні пакета допомоги на суму 478 мільйонів євро, не враховуючи підтримку чеської ініціативи щодо боєприпасів.

“Загальна вартість обох заходів підтримки становить понад один мільярд євро”, — сказав Reuters речник міністерства.

Усе більше країн приєднуються до чеської ініціативи щодо постачання сотень тисяч боєприпасів для України з-за меж Європи. На частку Німеччини припадатиме 40% цієї ініціативи, повідомили в німецькому міністерстві, не надавши інших подробиць.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна