Атака на Дніпро: поранено 13 людей, зазнали руйнувань заклади освіти

Під час ракетної атаки на Дніпро поранено 13 людей, зазнали руйнувань заклади освіти – дитячий садочок і коледж.

Такі дані озвучили у вівторок, 2 квітня, у Міністерстві внутрішніх справ України.

“Зазнали руйнувань дитячий садочок, коледж та підприємство. На території підприємства виникла пожежа, яку вже загасили рятувальники. На місці працюють усі необхідні служби”, – йдеться у повідомленні відомства.

У своєму вечірньому зверненні зреагував на цю атаку і президент Володимир Зеленський. Він подякував всім, хто реагує, хто виїжджає на місця ударів, щоб якнайшвидше надати людям допомогу.

На удар по закладах освіти зреагував також глава МОН Оксен Лісовий. 

“На щастя, в момент удару діти перебували в укритті. Педагоги спустили їх до сховища. Є поранені. У момент удару люди саме прямували до закладу, в укриття. Найважливіше — усі живі Стіни відбудувати можна. Найцінніше — життя і здоров’я. Дякую колективу за дотримання протоколу та злагоджені дії!”, – написав він на ФБ.

Він закликав усіх освітян реагувати на повітряні тривоги та нагадав, що очне навчання можливе лише у закладах, де є укриття, яке може вмістити усіх учасників освітнього процесу.

“Якщо укриття не вміщає всіх, є варіант позмінного навчання. Якщо укриття немає взагалі — лише дистанційний формат”, – наголосив Лісовий.

Читайте також:
РФ атакувала Дніпро, щонайменше п’ятеро поранених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна