Україна першою в світі зможе використовувати робот-асистовану хірургію, – Медсили ЗСУ

Україна може стати першою в світі країною, яка зможе використовувати робот-асистовану хірургію для оперативного втручання при бойовій травмі.

Про це розповів головний хірург Збройних сил України полковник медичної служби Костянтин Гуменюк, який брав участь у другому з’їзді роботичних хірургів України.

У Командуванні Медсил ЗСУ зазначили, що на сьогодні в 70 країнах світу вже працюють понад 7 тисяч роботів-хірургів. Одним з найсучасніших є робот Da Vinci, за допомогою якого в Україні вже зроблено понад 300 операцій в кількох приватних і державних клініках країни.

— Перспективи робот-асистованої хірургії є надзвичайно важливими, оскільки сама операція з використанням робота проходить швидше, як і післяопераційне одужання пацієнта, — зазначив Костянтин Гуменюк.

Водночас військовий хірург каже, що нерідко стоїть за операційним столом 5-6 годин безперервно. І додає, що за допомогою робота зможе працювати сидячи, керуючи операцією за допомогою роботичних маніпуляторів та 3D візуалізації.

 Читайте також:
У Вінниці провели унікальне для української медицини протезування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна