У другу річницю деокупації Бучі поліцейські назвали кількість ідентифікованих окупантів, неопізнаних тіл жертв і зниклих безвісти, яких досі шукають

За два роки після звільнення від російських окупантів міста Буча на Київщині поліцейським вдалося ідентифікувати понад тисячу загарбників та більш як 100 воєнних злочинців.

Про це в неділю, 31 березня, повідомили в Національній поліції України.

За два роки слідчі Нацполіції вже опитали сотні свідків і потерпілих, провели сотні допитів, експериментів та оглядів місця подій, вивчили терабайти даних з зовнішніх камер спостереження. Це дозволило отримати величезний масив інформації про підрозділи збройних сил РФ, які перебували в місті Буча: повні анкетні дані, дані про займані посади, розмежування по взводах та відділенням, інформація про зброю та техніку, місця проживання, контактні телефони та дані родичів.

“Поліцейські вже ідентифікували більш як тисячу російських військових, що в кінці лютого 2022 року вторглись у Бучу. Отримана інформація дозволила нам накласти маршрути руху окупантів з конкретним часом та місцем, а це, в свою чергу, дало можливість ідентифікувати знаходження конкретного підрозділу на місці злочину під час його вчинення. Ми змогли розібрати повну структуру ударних угрупувань окупантів так званих БТГр (батальйонно-тактичних груп), структуру їх керівництва, види та розмежування техніки та озброєння”, — розповів старший слідчий Нацполіції в особливо важливих справах Іван Дулкай.

За словами заступника голови Нацполіції – начальника кримінальної поліції Андрія Нєбитова, після деокупації в Бучі знайшли 422 вбитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі виявлено 1190 тіл. Втім, ця цифра — не остаточна, адже все ще є зниклі безвісти, розшук яких триває.

На сьогодні зниклими безвісти вважаються 514 мешканців Київщини. Залишаються неопізнаними 180 тіл.

Читайте також:
Зеленський вшанував вбитих росіянами українців у Бучі в другу річницю деокупації міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна