Виведена з ладу найбільша ГЕС країни, за тиждень – 700 ударів КАБами: Зеленський переговорив із Джонсоном про швидку допомогу Україні

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Про це звітує пресцентр ОПУ увечері в четвер, 28 березня.

Так, Зеленський поінформував Майка Джонсона про поточну ситуацію на фронті та значне посилення російського повітряного терору.

“Росія завдає масованих ударів по українських об’єктах енергетики та цивільній інфраструктурі, внаслідок чого, зокрема, виведена з ладу найбільша ГЕС країни. Лише за минулий тиждень міста й громади України зазнали 190 ударів ракетами, 140 – «шахедами» та 700 – КАБами”, – інформують в ОПУ.

“У цій ситуації швидке схвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. Ми усвідомлюємо, що в Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне, щоб питання допомоги Україні залишалося чинником об’єднання”, –сказав глава держави в ході розмови.

Сторони також обговорили необхідність якнайшвидшого перекриття джерел, із яких Росія отримує фінансування для продовження своєї війни. Окремо співрозмовники приділили увагу використанню заморожених російських активів на користь України.

Читайте також:
ППО ЗСУ має досвід збивання керованих авіабомб, але треба дивитися глибше, – Євлаш про перший удар Росії КАБом по Харкову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна