Суд в Москві заочно “заарештував” голову СБУ Малюка

Басманний суд Москви заочно “направив під варту” голову Служби безпеки України Василя Малюка – його звинувачують у “закликах до теракту”.

Про це повідомила пресслужба суду у вівторок, 26 березня.

“Постановою Басманного районного суду міста Москви Малюку Василю Васильовичу обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на строк 2 місяці”, – йдеться в повідомленні.

При цьому рахувати термін у Росії зібралися з моменту екстрадиції Малюка до країни-агресорки або його затримання на території РФ.

Росія звинувачує Малюка в “публічних закликах до здійснення терористичної діяльності, публічному виправданні тероризму чи пропаганді тероризму”.

Напередодні в інтерв’ю каналу ICTV в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” Малюк, серед іншого, заявив, що Україна має потенціал зруйнувати Керченський міст, проте не поспішає з цим, адже наразі Росія не використовує цей міст для переміщення зброї та боєприпасів.

“Там зараз пошкоджені опори і так звані бики, на яких вони стоять. Коли вони їх відновлять, можливо, знову почнуть тягнути свій боєкомплект, тоді, власне, ми вкотре скажемо їм “привіт”, – сказав голова СБУ і додав: – Усьому свій час. Давайте не квапити події”.

Як писала “Новинарня“, наприкінці 2023 року у РФ уже вдруге заочно заарештували главу ГУР Кирила Буданова. 

Читайте також:
Унаслідок замаху СБУ пропагандист Прилєпін залишився без геніталій, розповів Малюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна