Унаслідок замаху СБУ пропагандист Прилєпін залишився без геніталій, розповів Малюк

Російський бойовик і пропагандист Захар Прилєпін унаслідок замаху 6 травня 2023 року залишився без геніталій.

Як передає “Новинарня“, про це в інтерв’ю ICTV 25 березня повідомив голова СБУ Василь Малюк, який фактично визнав відповідальність за цей підрив, а також ліквідації Іллі Киви, Владлена Татарського та ін.

За словами Малюка, підрив авто було вчинено за допомогою протитанкової міни. Водій Прилєпіна був ліквідований, сам Захар – важко поранений.

“Хай тепер радіє життю”, – саркастично прокоментував голова Служби безпеки України.




➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Передісторія

6 травня 2023 року в Нижегородській області РФ, за 50 км від міста Бор, підірвали автомобіль Audi, в якому їхав російський пропагандист, письменник, прибічник агресії проти України, колишній бойовик “ДНР” Захар Прилєпін. ЗМІ повідомляли, що Прилєпін важко поранений, а його водій Олександр Шубін загинув. Деякі блогери заявляли, що Прилєпіну відірвало ноги.

Відповідальність за замах на Прилєпіна взяв на себе партизанський рух “Атеш”.

МВС Росії заявило про затримання чоловіка, який може бути причетним до підриву машини Прилєпіна. Згодом у Слідкомі РФ відзвітували, що затриманий за цією підозрою уродженець України Олександр Пермяков визнав свою провину.

Прилєпіна прооперували в Нижньому Новгороді та ввели в медикаментозний сон, 7 травня – вивели.

Тоді він заявив: “У мене зламані обидві ноги (один перелом відкритий) і ще там щось”.

За словами Прилєпіна, водій Олександр Шубін із позивним “Злой”, який загинув унаслідок вибуху, нібито вісім років працював його “ангелом-охоронцем” і кілька разів рятував йому життя.

Слідчий комітет РФ прозвітував про затримання підозрюваного у підриві, який під час допиту “дав свідчення, що діяв за завданням спецслужб України”. Також було затримано другого підозрюваного, 33-річного уродженця Ізюма Харківської області.

1 серпня 2023 року він був призначений на посаду заступника командира полку з військово-політичної роботи полку Росгвардії “Оплот”, з присвоєнням військового звання підполковник.

Захар Прилєпін з 2014 року в складі проросійських збройних формувань особисто брав участь у війні на сході України. У 2015-2018 роках був радником ватажку угруповання “ДНР”, із жовтня 2016 року певний час обіймав посаду заступника командира батальйону “ДНР”.

Читайте також:
Буданов про знищення російських пропагандистів: “не тероризм, а звільнення”

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна