Буданов про знищення російських пропагандистів: “не тероризм, а звільнення”

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов відмовився підтвердити чи спростувати інформацію про причетність українських спецслужб до ліквідації російських пропагандистів війни. Але знову зауважив, що спецслужби України продовжать убивати росіян скрізь до повної перемоги.

Про це йдеться в інтерв’ю Буданова порталу YahooNews, яке цитує сайт ГУР МОУ.

Коли журналіст запитав про можливу причетність України до вбивства російської пропагандистки Дар’ї Дугіної, начальник ГУР попросив “не продовжувати цю тему”.

“Усе, що я прокоментую, це те, що ми вбивали росіян і будемо вбивати росіян будь-де на всьому світі до повної перемоги України”, – сказав генерал-майор.

Буданов підкреслив, що те, що росіяни називають “тероризмом”, українці звуть “звільненням”.

“Мене намагаються звинуватити в тероризмі з 2016 року. Але я хочу почати з того, що те, що вони називають «тероризмом», ми називаємо звільненням. І це почалося не тому, що я збожеволів і почав вбивати людей у ​​Москві. Це сталося тому, що вони вдерлися в нашу країну ще у 2014 році”, — пояснив керівник військової розвідки.

Водночас Буданов визнав, що Російська Федерація вміє діяти в інформаційному просторі, тому навіть уявну ракетну атаку на Кремль росіяни показуватимуть як “перемогу”, стверджуючи, мовляв, у такий спосіб запобігли найбільшій катастрофі в історії людства.

“Звучить як жарт, але росіяни сприймають такі дурниці”, — пояснив голова ГУР.

Передісторія

20 серпня 2022 року в Підмосков’ї вибухнуло авто, в якому перебувала Дар’я Дугіна — дочка російського філософа й ідеолога “руского міра” Олександра Дугіна. Вона загинула на місці. Машина, яка підірвалася, належала батьку Дар’ї, який їхав слідом.

2 квітня 2023 року в Санкт-Петербурзі внаслідок вибуху в кафе загинув “воєнкор” і бойовик “ДНР” Владлен Татарський (Максим Фомін).

6 травня 2023 року під Нижнім Новгородом підірвали автівку з пропагандистом, письменником, бойовиком “ДНР” Захаром Прилєпіним. Він важко поранений, водій – загинув.
Міністерство внутрішніх справ РФ показало затриманого підозрюваного, який зізнався пропагандистським ЗМІ, нібито працював за завданням спецслужб України.

Читайте також:
Український “Моссад”: Буданов пообіцяв будь-де знаходити і знищувати росіян, які скоїли воєнні злочини в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна