Український “Моссад”: Буданов пообіцяв будь-де знаходити і знищувати росіян, які скоїли воєнні злочини в Україні

Україна вистежуватиме російських військових, причетних до воєнних злочинів, та каратиме їх незалежно від того, де вони перебуватимуть.

Про це в інтерв’ю американському телеканалу PBS заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, передає телеграм-канал ГУР.

“Кожен, хто здійснив воєнні злочини чи злочини проти людяності в Україні, в тому числі дуже кричущі, наприклад, групове зґвалтування чи вбивство цивільних і дітей, буде знайдений та знищений у будь-якій частині світу”, ― сказав голова військової розвідки.

Буданов зазначив, що Україна має для цього достатньо власних сил і засобів.

За словами розвідника, нині керівництво РФ прагне взяти під контроль численні російські воєнізовані угруповання. Нова структура, яку намагається створити Росія, матиме на меті поставити так звані приватні військові компанії під управління російського Генерального штабу, стверджує Буданов.

“Росіяни прагнуть створити певну  головну організацію, яка буде керувати та командувати всіма цими парамілітарними формуваннями, тому що, очевидно, зараз серед них немає єдності”, – розповів голова ГУР.

Він додав, що нині Росія здатна щомісячно мобілізувати від 20 до 22 тисяч солдатів.

Читайте також:
Якщо ЗСУ зайдуть у Крим, ядерного удару РФ не буде, – Буданов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна