“Усьому свій час”: голова СБУ заявив про спроможність знищити Кримський міст

Україна має потенціал для повної руйнації Керченського мосту є, проте не поспішає з цим, адже наразі Росія не використовує цей міст для переміщення зброї та боєприпасів.

Про це в інтерв’ю ICTV 25 березня повідомив голова СБУ Василь Малюк.

“До наших успішних уражень там проходили за добу від 42 до 46 поїздів, які возили зброю і боєприпаси. Сьогодні там за добу йде чотири-п’ять [поїздів] – це пасажиропотік, а один – товари загального вжитку”, – сказав керівник Служби безпеки України.

Він додав, що автомобілі їдуть мостом реверсно, і їхня вага не має перевищувати 3,5 тонни.

За словами Малюка, РФ працює над тим, щоб повноцінно відновити цей міст.

“Там зараз пошкоджені опори і так звані бики, на яких вони стоять. Коли вони їх відновлять, можливо, знову почнуть тягнути свій боєкомплект, тоді, власне, ми вкотре скажемо їм “привіт”, – сказав голова СБУ і додав: –  Усьому свій час. Давайте не квапити події”.

Відповідаючи на запитання про те, чи є потенціал повністю зруйнувати Кримський міст, керівник української спецслужби сказав: “Потенціал, звичайно, у нас є”, – цитує Василя Малюка “Інтерфакс-Україна”.

Голова СБУ Василь Малюк

Також генерал-лейтенант Малюк ще раз підтвердив, що у 2022 році Керченський міст був підірваний замінованим автомобілем, який перевозив до Криму “сезонний товар” – поліетиленову плівку для теплиць, під якою був захований гексоген у тротиловому еквіваленті 21 тонна. А наступного разу міст уразили вибухом морських дронів Sea Baby.

Читайте також:
Унаслідок замаху СБУ пропагандист Прилєпін залишився без геніталій, розповів Малюк


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна