Пів сотні забезпечених батальйонів: “Повернись живим” передав Силам ТрО 300 нових мінометів українського виробництва

Благодійний фонд “Повернись живим” передав Силам територіальної оборони ЗСУ 300 нових 82-мм мінометів українського виробництва.

Про це повідомив директор фонду Тарас Чмут.

“300 нових 82-мм мінометів українського виробництва вже у військах! Триста мінометів, разом з вами, ми знайшли, придбали та передати у Сили територіальної оборони ЗСУ! Лиш вдумайтеся у цю цифри Це 50 мінометних батарей! Це 50 забезпечених батальйонів! Це приблизно 10 повністю укомплектованих бригад! Це більше аніж у половині армій країн-НАТО!”, — написав він.

Міномети передали в рамках спільного проєкту фонду та мережі АЗК OKKO “ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів”.

За словами Чмута, це один з найпотужніших проєктів за всю історію фонду.

“300 мінометів, 200 станкових великокаліберних кулеметів та 100 автоматичних 40-мм гранатометів І більшість цієї зброї українська! Це один з кращих прикладів як свідомий та сміливий бізнес, при підтримці тисяч небайдужих, у буквальному значенні “озброює свою армію”, — наголосив Чмут.

Читайте також:
“Звіролови”: 556 піхотних снайперів отримали приціли від “Повернись живим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.