Київ виконав усі умови Єврокомісії для затвердження переговорної рамки про членство в ЄС. Її представлять до четверга

Україна виконала усі рекомендації Європейської комісії, необхідні для затвердження переговорної рамки для вступу у ЄС.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на полях заходу “Боротьба з корупцією в Україні: прогрес на шляху до членства в ЄС”, передає “Інтерфакс-Україна” 11 березня.

Так, 12-14 березня Єврокомісія затвердить звіт про виконання Україною чотирьох додаткових критеріїв та ухвалить рішення, чи надавати на затвердження країнам-членам Євросоюзу переговорну рамку для вступу України до ЄС.

“Сьогодні минув останній термін, коли ми могли надати якусь додаткову інформацію. 12,13 і 14-го Європейська комісія має ухвалити рішення. Насамперед затвердити звіт про виконання нами додаткових критеріїв, а також ухвалити рішення чи надати нам переговорну рамку, щоб держави-члени її затвердили”, – сказала Стефанішина.

Також вона повідомила, що у понеділок правоохоронний комітет Верховної Ради схвалив останній законодавчий акт, який був потрібен для завершення виконання рекомендацій щодо лобізму – зміни до адміністративного законодавства, які запроваджують відповідальність за порушення ухваленого раніше закону про лобізм.

“Тому стримано оптимістичні прогнози. Після цього рішення інтенсивно працюватимемо зі столицями”, – додала віцепрем’єрка.

Читайте також:
Ухвалений закон про лобіювання перевертає все з ніг на голову і встановлює контроль влади над суспільством, – В’ятрович
​84% українців підтримують вступ до ЄС, – опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.