Зеленський зреагував на ордери МКС щодо арешту двох російських генералів

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Міжнародного кримінального суду щодо ордерів на арешт командувачів дальньої авіації і Чорноморського флоту РФ.

Про це Зеленський написав у твітері у вівторок, 5 березня.

Він підкреслив, що кожен російський командир, який віддає накази про завдання ударів по українському цивільному населенню та об’єктах критичної інфраструктури, повинен знати, що правосуддя буде здійснене.

“Кожен виконавець таких злочинів має знати, що він буде притягнутий до відповідальності”, – зазначив президент.

За його словами, міжнародне правосуддя вимагає часу, але воно неминуче. Україна продовжить докладати всіх зусиль, щоб притягнути кожного росіянина до відповідальності.

“І жодна кількість зірочок на погонах чи дверях кабінетів не вбереже їх від відповідальності”, – підкреслив він.

Як писала “Новинарня“, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша і командувача Чорноморським флотом Віктора Соколова через ймовірні злочини у війні з Україною.

Читайте також:
За злочини “вагнерів”: МКС може видати нові ордери на арешт Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна