“Метінвест” запустила нову вугільну лаву на Донеччині

Група “Метінвест” ввела в експлуатацію лаву з видобутку коксівного вугілля, яка дасть можливість видобути майже 1 мільйон тонн вугілля.

Про це повідомляє пресслужба групи у понеділок, 4 березня.

“21 лютого в Покровській вугільній групі, що входить до складу “Метінвесту”, ввели в експлуатацію 11-ту лаву з видобутку коксівного вугілля в 10-му блоці шахтоуправління “Покровське”, яка дасть можливість видобути майже 1 млн тонн вугілля”, – йдеться у повідомленні.

Запаси лави завдовжки 242 метри становлять 993 тисячі тонн вугілля. З цього забою гірники планують видобувати до 2,5 тис. тонн вугілля на добу. Очікується, що відпрацювання запасів лави триватиме понад рік.

Від початку 2024 року підприємства “Метінвесту” в Україні видобули близько 698 тисяч тонн вугілля, з якого вироблено майже 373 тисячі тонн концентрату. А до кінця року Група планує видобути 5,3 млн тонн вугілля, виготовити 2,8 млн тонн концентрату та ввести в експлуатацію ще два очисні забої.

Читайте також:
Німеччина повністю припинить купувати вугілля з РФ 1 серпня, а нафту – до кінця року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна