Нідерланди збільшують фінансування закупівлі боєприпасів для України до €250 млн

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна виділить 250 мільйонів євро на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України. Кошти спрямують найближчими тижнями.

Про це він сказав на спільній конференції з президентом Володимиром Зеленським у Харкові 1 березня, передає “Укрінформ”.

Напередодні Рютте повідомляв про виділення понад 100 мільйонів євро на цю ініціативу.

Амстердам чітко усвідомлює, що українська армія потребує більше ракет для ППО і артилерійських снарядів і фокусується на збільшені оборонного виробництва та пошуку рішень для зменшення короткострокового дефіциту, заявив прем’єр Нідерландів.

“Наприклад, Нідерланди долучаться до ініціативи Чеської Республіки із закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів. Вони стануть доступними якомога скоріше – у найближчі тижні. У понеділок, в Парижі, я оголосив, що ми витратимо 100 млн євро. Тепер я можу оголосити, що наш внесок у цю справу складатиме 250 млн євро. Я гадаю, що мої колеги в Європі та НАТО мають наслідувати мій приклад”, – підкреслив Рютте.

Читайте також:
ЗСУ отримають від Нідерландів бойові катери, кораблі та гаубиці
У цьому році F-16 будуть у нашому небі, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна