ЗСУ отримають від Нідерландів бойові катери, кораблі та гаубиці

Нідерланди передадуть Україні 22 військових патрульних катери, 3 бойових кораблі, 4 радарні системи та щонайменше 9 гаубиць.

Про це повідомив премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній з президентом Володимиром Зеленським пресконференції, передає “Укрінформ” 1 березня.

“Тут і зараз ми продовжимо надавати військову та фінансову підтримку і продовжимо шукати ще шляхи, як нам допомогти. Наведу як приклад наші останні закупівлі: ми безкоштовно надамо 22 військових патрульних катери від нідерландської поліції та прикордонної служби, а також 3 бойові кораблі CB90, 4 радарні системи і щонайменше 9 гаубиць, які надійдуть понад того, що ми вже надали”, – заявив Рютте.

Коментуючи питання передачі Україні винищувачів F-16, очільник нідерландського уряду зазначив, що вони йдуть за розкладом і пізніше в цьому році вони літатимуть в українському небі.

“Але попереду ще багато робити. Одна річ, про яку ми сьогодні погодилися, полягає в пришвидшенні процесу. Тобто ми хочемо пересвідчитися, що попереду не буде несподіваних перешкод, які ми ще не обговорили”, – сказав нідерландський премʼєр.

Читайте також:
У цьому році F-16 будуть у нашому небі, – Зеленський

Україна підписала безпекову угоду з Нідерландами. Акцент – на зміцненні Повітряних сил

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна