Україна підписала безпекову угоду з Нідерландами. Акцент – на зміцненні Повітряних сил

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали двосторонню безпекову угоду між Україною та Нідерландами.

Про це повідомив глава держави у п’ятницю, 1 березня.

«Документ передбачає два мільярди євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних десяти років», — зазначив президент.

Угода також визначає пріоритети надання допомоги у сфері протиповітряної оборони, артилерії, морських та далекобійних засобів, з особливим акцентом на зміцненні Повітряних сил Збройних сил України.

«Угода формалізує принципову позицію Нідерландів щодо посилення санкцій проти росії, примушення її до відшкодування збитків та притягнення агресора до відповідальності», — додав глава держави.

Згідно з документом, Нідерланди також підтримують майбутнє членство України в ЄС і НАТО.

«Я вдячний Прем’єр-міністру Рютте за цю угоду, яка посилить захист України, зокрема міста Харкова, де ми сьогодні зустрілися», — резюмував Володимир Зеленський.

Читайте також:
Україна підписала безпекові угоди вже із шістьма країнами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна