Нідерланди виділяють понад €100 млн на чеську ініціативу щодо боєприпасів для України

Нідерланди виділяють понад 100 мільйонів євро на ініціативу Чехії щодо швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у Х (Twitter) 26 лютого.

Він зазначив, що через два роки після вторгнення українські війська продовжують мужньо оборонятися, але Росія продовжує чинити тиск на передовій.

“Насамперед важливо виконати те, що ми обіцяли, і подивитися, що ще ми можемо зробити. Саме тому Нідерланди виділяють понад 100 млн євро на чеську ініціативу швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів”, – заявив Рютте.

Прем’єр Нідерландів зауважив, що президент РФ Володимир Путін готується до тривалої війни.

“Ми повинні продовжувати демонструвати непохитну підтримку. Нідерланди також укладають угоду про безпеку з Україною, щоб продовжувати надавати підтримку країні протягом наступних 10 років. Заради майбутньої безпеки України та нашої власної безпеки”, – підкреслив Рютте.

Читайте також:
Нідерланди приєдналися до коаліції дронів для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна