Поляки продовжують блокування кордону, у чергах – близько 2200 вантажівок

Польські фермери продовжують блокування шести пунктів пропуску на кордоні з Україною. Станом на ранок 29 лютого у чергах перебуває близько 2200 вантажівок. Найбільше – на пунктах пропуску “Краківець”, “Рава-Руська” та “Ягодин”.

Про це у четвер повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону, цитує “Суспільне”.

За його словами, кількість перетину кордону вантажівками суттєво знизилась, особливо у напрямку пункту пропуску “Шегині”, де за минулу добу кордон перетнуло близько 35 вантажівок, 24 з яких — у бік України.

“10 вантажних транспортних засобів попрямувало в бік Польщі, тобто це менше ніж одна вантажівка за годину”, — зазначив речник ДПСУ.

Демченко відзначив “критично низькі” показники перетину кордону у пункті пропуску “Ягодин”, де за добу в бік України проїхало близько 70 вантажівок. Водночас на цьому напрямку польські фермери взагалі не пропускають вантажівки, які їдуть з України в Польщу.

Читайте також:
Туск заявляє, що Польща може тимчасово повністю закрити кордон з Україною для торгівлі товарами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.