У ЄС попередньо погодили продовження торговельних пільг для України ще на рік

Постійні представники країн-членів Європейського Союзу 21 лютого погодили мандат Ради ЄС на переговори щодо пропозиції, яка має на меті продовжити призупинення ввізних мит та квот на український експорт ще на один рік.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС, передає “ЄП”.

Як зазначається, посли Євросоюзу схвалили пропозиції Єврокомісії щодо продовження пільгової торгівлі для України без змін. Ця пропозиція передбачає призупинення ввізних мит та квот ще на один рік – до 5 червня 2025 року, але водночас містить запобіжні заходи для сільськогосподарської продукції, аби захищати ринок ЄС від падіння цін. 

Разом з тим, постійні представники ЄС підтримали пропозицію Єврокомісії призупинити імпортні мита і квоти для Молдови ще на один рік – до 24 липня 2025-го – і так само із запобіжниками для сільгосппродукції.

Далі пропозиція має бути погоджена Європарламентом – спершу в профільному комітеті, що очікується 7 березня, та на пленарному засіданні у квітні.

Потім регламент має бути ухвалений Радою ЄС, підписаний представниками Ради ЄС та Європарламенту та опублікований в Офіційному віснику ЄС.

Читайте також:
Посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна