Польський урядовець: М’яч на полі України. Або домовляєтеся з Польщею, або – нові обмеження на імпорт

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що його країна буде змушена запровадити подальші обмеження на імпорт українських товарів, якщо Київ не домовлятиметься з Варшавою.

“М’яч на полі України”, – заявив він в ефірі Polsat News, цитує “Європейська правда” 21 лютого.

В ефірі Колодзейчака запитали, серед іншого, чи розглядає уряд можливість запровадження одностороннього ембарго на імпорт агропродовольчих товарів з України. За його словами, такий варіант не буде виключений у разі відсутності співпраці з української сторони.

Нині до Польщі не можна імпортувати пшеницю, кукурудзу, соняшник та ріпак. Колодзейчак зазначив, що міністр Чеслав Секерський 21 лютого має провести переговори зі своїм українським колегою Миколою Сольським.

Представник Міністерства сільського господарства і розвитку села також оголосив, що переговори з протестуючими фермерами почнуться з наступного тижня.

Колодзейчак заявив, що повідомлення про те, що українське зерно залишається в Польщі, незважаючи на ембарго, не підтвердилися, але разом з тим українська продукція витісняє польську на німецькому ринку.

Читайте також:
Перекрили залізницю і висипали збіжжя з вагону: поляки посилили протести біля ПП “Медика-Шегині”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна