Угорщина не блокуватиме 13-й пакет санкцій проти РФ: Сійярто пояснив чому

Угорщина не блокуватиме новий пакет санкцій Європейського союзу проти Росії.

Про це угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив після зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн ЄС 19 лютого, цитує “Європейська правда”.

Він зазначив, що всі елементи 13-го пакета санкцій ЄС проти РФ, які “шкодять угорським інтересам”, були вилучені, тому Будапешт не виступатиме проти його схвалення. Але угорський міністр не оминув звичної критики політики ЄС.

“Основоположні економічні інтереси Угорщини не зачіпаються конкретними заходами в списку санкцій, але проблема набагато більша: ЄС продовжує стратегію, яка повністю провалилася, яка не наближає нас до миру, а віддаляє від нього”, – заявив Сійярто.

Глава МЗС Угорщини вважає, що попередні пакети санкцій лише завдали шкоди економіці Євросоюзу, де “все ще панує воєнний психоз”, хоча “вже зараз зрозуміло”, що війна в Україні не завершиться військовим шляхом.

Читайте також:
Суперечка з Угорщиною щодо нацменшин може бути вирішена: Кулеба анонсував кроки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.