Україна отримає від Німеччини нову військову допомогу на €1 млрд: що передадуть

Німеччина виділить Україні новий пакет військової допомоги на 1,1 мільярд євро.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час спільної пресконференції з президентом Володимиром Зеленським 16 лютого в Берліні, передають “ЄП” і “Укрінформ“.

У цей пакет допомоги, зокрема, увійдуть 36 одиниць броньованої техніки з запасів примисловості, 120 тисяч боєприпасів, 2 систем Skynex, ракети для систем ППО IRIS-T.

Загалом Берлін виділив чи прийняв зобов’язання на військову допомогу Україні на суму 28 мільярдів євро.

Шольц зауважив, що Німеччина є другим найбільшим постачальником військової допомоги Україні.

Володимир Зеленський подякував Німеччині за новий оборонний пакет для України, який так потрібен саме зараз. За його словами, вже найближчим часом артилерія буде на фронті.

“Наша безпекова угода – дійсно безпрецедентний двосторонній документ. Це відображає не лише рівень наших двосторонніх відносин, а й фундаментальну роль Німеччини для збереження нормальності в Європі та світі. Війна ніколи не має заміняти собою буття будь-якого з народів світу. І агресор повинен ще до початку своїх злочинних дій розуміти як і внаслідок чого він неминуче програє”, – зазначив український лідер.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 16 лютого перебуває з візитом у Німеччині. Глава держави уже провів перемовини з федеральним канцлером Німеччини Олаф Шольц – було підписано двосторонню безпекову угоду, у продовження декларації G7 про “гарантії безпеки” для України.

У наступні два дні у Зеленського заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції.

15 лютого пресслужба Офісу президента анонсувала візит Володимира Зеленського до Німеччини та Франції для переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Крім того, 17 лютого глава держави виступить на Мюнхенській безпековій конференції та проведе низку двосторонніх зустрічей з політиками.

Заплановані переговори з:

  • віцепрезиденткою США Камалою Гарріс,
  • президентом Чехії Петром Павелом,
  • прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен,
  • прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Також Зеленський зустрінеться з іншими лідерами держав і великих бізнесів.

Читайте також:
Підсумки переговорів генінспектора Бундесверу із Сирським: ЗСУ отримають від Німеччини військову допомогу на €100 млн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна