У Польщі затримали українця, який працював на спецслужби РФ і готував диверсії

У Польщі затримали громадянина України, який працював на російську розвідку та готував диверсії, зокрема, підпали об’єктів у Вроцлаві.

Про це 15 лютого пише Reuters із посиланням на польське Агентство внутрішньої безпеки.

Польща, яка є центром західних військових постачань в Україну, заявляє, що стала головною ціллю російських шпигунів, звинувачуючи Москву та Білорусь у спробах дестабілізувати ситуацію.

“До Агентства внутрішньої безпеки надійшло повідомлення про те, що громадянин України, діючи за дорученням російських спецслужб, планував підпалити у Вроцлаві об’єкти, розташовані поблизу елементів стратегічно важливої інфраструктури”, – йдеться у повідомленні польської спецслужби.

Чоловіка затримали 31 січня, у нього виявили докази планів. Нині він перебуває під вартою, затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також:
СБУ затримала інформаторку РФ, яка скорегувала ракетний удар по Донеччині 6 січня та шпигувала за ешелонами ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна