Шмигаль обговорив з Туском ситуацію на кордоні і запропонував знайти рішення

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 15 лютого провів телефонну розмову з польським колегою Дональдом Туском. Сторони обговорили ситуацію на українсько-польському кордоні та ризики, пов’язані з цим.

Про це український прем’єр розповів у Telegram.

“Наголосив на неприйнятності інциденту із розсипаним на дорозі українським зерном. Радикальна риторика в цьому питанні недопустима”, – заявив Шмигаль.

Український прем’єр запропонував польському колезі знайти спільне рішення, яке підтримає українських аграріїв і не нашкодить польським фермерам.

Шмигаль зазначив, що нині спостерігається зростання імпорту, зокрема зернових, до ЄС з Росії та третіх країн. На думку прем’єра, Україна та Польща мають об’єднати зусилля для недопуску на європейський ринок російської продукції.

“Маємо бути об’єднаними проти спільних викликів і ворогів, що загрожують безпеці Європи.
Подякував польському народу за потужну підтримку під час війни”, – резюмував Шмигаль.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна