Іспанія передасть ЗСУ бронетранспортери M113 та інше обладнання

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес на 19-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” анонсувала швидку передачу Україні партії броньованих гусеничних машин M113 та іншого обладнання.

Про це 14 лютого повідомила пресслужба Міністерства оборони Іспанії, передає “Укрінформ”.

Зазначається, що два бронетранспортери, які планують відправити в Україну, були переобладнані в машини швидкої допомоги. Крім того, планується відправка кількох пожежних, снігоприбиральних машин і машин для перевезення особового складу, а також іншого обладнання, включно з двома легкими суднами, електрогенератором і установкою для очищення води.

Роблес також заявила про постачання різного озброєння для протиповітряної оборони, повітряних та військово-морських операцій. Та відзначила “дуже добрі темпи” підготовки українських військових в Іспанії, оцінивши якість навчання, що включає застосування систем Patriot, NASAMS та Hawk, а також планування та проведення підводного розмінування.

Міністр оборони Іспанії додала, що її країна братиме участь у шести коаліціях на підтримку України, які “становлять основу для нашої довгострокової допомоги, а також відіграють важливу роль у сприянні наближенню українських збройних сил до повної оперативної сумісності з союзниками та партнерами”.

Читайте також:
Офіційно почали роботу коаліції ППО та дронів, – Умєров про результати “Рамштайну-19”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна