Джонсон хоче зустрітися з Байденом перед будь-якими діями щодо пакета з допомогою Україні, – ЗМІ

Спікер Палати представників Майк Джонсон хоче особистої зустрічі з президентом США Джо Байденом, перш ніж продовжити роботу над законопроєктом, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів доларів з яких – для Києва.

Про це 14 лютого пише NBC з посиланням на джерело, близьке до Джонсона.

За даними співрозмовника NBC, Джонсон і його співробітники просили про зустріч з Байденом через високопоставлених чиновників Білого дому вже кілька разів за останні два місяці.

Останній запит на зустріч надійшов понад тиждень тому, за кілька днів до того, як Сенат ухвалив пакет законів про національну безпеку вартістю 95 мільярдів доларів, а республіканці в Палаті представників оголосили імпічмент міністру внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу.

Зазначається, що прохання Джонсона про зустріч не обов’язково стосувалося версії додаткової допомоги, ухваленої Сенатом, а радше загального шляху просування законодавчого пакета.

Лідер більшості в Палаті представників республіканець Стів Скалізе заявив 13 лютого, що Байден нібито “відмовляється” зустрічатися з Джонсоном.

Представник Білого дому вказав на те, що адміністрація Байдена назвала непослідовністю Джонсона щодо питання посилення безпеки на кордоні, заявивши, що йому потрібно завершити переговори “із самим собою” та припинити жертвувати потребами національної безпеки в ім’я політики.

“Ця мова тіла говорить: “Я знаю, що я в скрутному становищі. Будь ласка, виручіть мене”, – заявило джерело з Демократичної партії.

Байден зустрічався з Джонсоном та іншими лідерами Конгресу менше місяця тому, щоб обговорити двопартійну імміграційну угоду, яка б розблокувала допомогу Україні. Джонсон тоді назвав цю зустріч “продуктивною”.

При цьому спікер Палати представників наполягає на тому, що будь-який пакет допомоги має супроводжуватися змінами у прикордонній політиці США.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню розміром 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів доларів з яких — для Києва. Відтепер цей законопроєкт іще має ухвалити нижня Палата представників Конгресу

Читайте також:
Сенат США ухвалив рішення, щоб роглянути надання допомоги Україні
Сенат США розгляне окремий законопроєкт про допомогу Україні без міграційної реформи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна