Сенат США розгляне окремий законопроєкт про допомогу Україні без міграційної реформи

У Сенаті США не підтримали Великий пакет фінансування міжнародної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню, що включає міграційну реформу, через відсутність голосів за угоду з міграційної реформи, над якою перемовники працювали останні місяці. Голосів “за” було 49, проти – 50.

Про це 8 лютого повідомила посол України в США Оксана Маркарова у Facebook.

“Саме тому ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа “на заміну”, який передбачає винятково міжнародну допомогу Україні (60,06 мільярдів доларів США) Ізраїлю та Тайваню”, – зазначила вона.

“Сенат підтримав процедурне рішення за перегляд рішення по голосуванню (аналог нашого “повернення на голосування) (“за” – 58, “проти” – 41), яке потрібне для винесення на голосування питання щодо припинення дебатів і розгляд по суті “чистого” законопроєкту про міжнародну допомогу США без міграційної реформи, внесеного раніше сьогодні сенатором П.Мюррей. Для цього потрібно буде 60 голосів”, – пояснила посол.

Лідер більшості Чак Шумер повідомив, що має намір винести на голосування питання щодо припинення дебатів щодо законопроєкту про міжнародну допомогу США, який включає Україну, Ізраїль та держави Індо-тихоокеанського регіону о 12 годині дня за Вашингтоном 8 лютого.

Читайте також:
Сенат США представив законопроєкт з допомогою Україні на $60 млрд: Джонсон оголосив його “мертвим”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна