Дубінський залишається в СІЗО до 8 квітня

Печерський районний суд Києва 9 лютого продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для нардепа Олександра Дубінського до 8 квітня.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Адвокат Дубінського Руслан Гладкий заявив, що сторона захисту подаватиме апеляцію на це рішення суду.

Передісторія

3 серпня 2023 року працівники ДБР спільно з СБУ вперше провели обшуки у народного депутата Олександра Дубінського. Ішлося про безпідставний виїзд за кордон під час воєнного стану.

Генеральний прокурор повідомив відповідну підозру Дубінському 8 серпня 2023 року.

1 листопада силовики провели обшуки у спільників нардепа Дубінського, який організував виїзд “ухилянтів” за кордон.

3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини. Для організації схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон парламентар використав підконтрольну громадську організацію «Медіаоборона», зазначають правоохоронці. Через неї він вносив «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

6 листопада Печерський районний суд Києва обрав нардепу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

11 листопада 2023-го працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо народного депутата. Суд обмежив терміни ознайомлення з матеріалами кримінального провадження за підозрою народного депутата.

13 листопада ДБР та СБУ прийшли з обшуками до Дубінського. Того ж дня нардепу оголосили підозру в держзраді. Він поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України, зокрема про нібито втручання високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Дубінський мав позивний “Буратіно” та входив до складу злочинної організації, яку сформувало російське ГРУ.

10 листопада суд арештував майно народного депутата Олександра Дубінського. Кримінальне провадження про арешт майна почали після заяви від Центру протидії корупції. ЦПК зазначав, що Дубінський та його близькі родичі – мати і дружина – протягом кількох останніх років стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, 2 будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн. Водночас офіційні доходи нардепа та його родини не могли б дозволити їм придбати все це.

Олександр Дубінський – колишній журналіст каналу “1+1” та представник так званої групи олігарха Ігоря Коломойського, який наразі перебуває в СІЗО. У багатьох проявах, зокрема ще з часів Майдану, діяльність Дубінського була вочевидь антиукраїнською.

Читайте також:
Незаконне переправлення закордон: ДБР опублікувало аудіодокази у справі Дубінського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна