СБУ і ДБР прийшли до нардепа Дубінського з обшуком у новій справі. У фабулі – державна зрада

Співробітники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України проводять обшуки в народного депутата Олександра Дубінського (позафракційний, обраний від “Слуги народу”, група Коломойського) у справі про злочинну організацію, створену з метою дискредитації іміджу України на міжнародній арені.

Як повідомив співрозмовник “Української правди” в правоохоронних органах, справа стосується скандальної пресконференції “Нові факти про міжнародну корупцію, “Бурісму” та схему доведення України до банкрутства”, яку Дубінський провів у 2019 році за участю позбавленого нині громадянства України екснардепа Андрія Деркача (вже має підозру в держзраді).

У фабулі справи Дубінського теж фігурує “державна зрада”, пише в соцмережі активіст Олександр Лємєнов.

Контекст

3 серпня 2023 року працівники ДБР спільно з СБУ вперше провели обшуки у народного депутата Олександра Дубінського. Ішлося про безпідставний виїзд за кордон під час воєнного стану.

У мережу злили документ, яким Міністерство охорони здоров’я клопотало про виїзд Дубінського за кордон. Нардеп написав пост, у якому заявив, що супроводжував батька на лікування за кордон. Згідно з листом МОЗ, Дубінський мав повернутися до 10 липня. У кінці липня з’явилася інформація, що дівчина народного обранця засвітила його перебування в Барселоні в сторіз Instagram.

9 серпня генеральний прокурор повідомив Дубінському про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон.

1 листопада силовики провели обшуки у спільників нардепа Дубінського, який організував виїзд ухилянтів за кордон.

3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини.

6 листопада Печерський районний суд Києва обрав нардепу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

10 листопада стало відомо, що працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо Дубінського у справі щодо службового підроблення для виїзду за кордон.

Олександр Дубінський – колишній журналіст каналу “1+1” та представник так званої групи олігарха Ігоря Коломойського, який наразі перебуває в СІЗО. У багатьох проявах, зокрема ще з часів Майдану, діяльність Дубінського була вочевидь антиукраїнською.

Читайте також:
Незаконне переправлення закордон: ДБР опублікувало аудіодокази у справі Дубінського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна