Суд арештував майно Дубінського. У списку – 23 квартири, 15 авто та інше

Суд арештував майно народного депутата Олександра Дубінського, якого підозрюють у держзраді, а також його матері та ексдружини.

Про це повідомляє “Суспільне” із посиланням на ухвалу в Єдиному реєстрі судових рішень, яку оприлюднили 22 листопада.

Там ідеться, що рішення про арешт майна ухвалили ще 10 листопада. У реєстрі з причин безпеки не вказується прямо імен фігурантів. Те, що йдеться про Олександра Дубінського, випливає з того, що в рішенні суду написано: він є засновником ГО “Ліга фінансового розвитку”. Згідно з даними “Опендатабот”, серед співзасновників цієї громадської організації – Дубінський. І лише він серед 5 власників є народним депутатом України.

Кримінальне провадження про арешт майна почали після заяви від Центру протидії корупції. ЦПК зазначав, що Дубінський та його близькі родичі – мати і дружина – протягом кількох останніх років стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, 2 будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн. Водночас офіційні доходи нардепа та його родини не могли б дозволити їм придбати все це.

У заяві ЦПК ідеться, що народний депутат України має:

  • 2 квартири вартістю $100 тисяч у пентхаусі 5-зіркового Fairmont Grand Hotel на Подолі в Києві,
  • 6 земельних ділянок у с. Хотів на Київщині, на двох із яких зведено маєток,
  • земельну ділянку з будинком у Солом`янському районі Києва,
  • квартиру в елітному житловому комплексі “Французький квартал” у Печерському районі Києва,
  • квартиру на масиві Теремки міста Києва,
  • станом на листопад 2019 року йому належало 7 автомобілів, серед яких Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Honda та Subaru.

Його мати-пенсіонерка має у власності:

  • 19 об`єктів нерухомості загальною вартістю близько 1 млн доларів,
  • 2 автомобілі Mercedes-Benz,
  • 2 автомобілі BMW,
  • автомобілі Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa та ЗАЗ Vida.

Колишня дружина народного депутата – директорка з маркетингу – має:

  • 7 квартир у Києві, більшість з яких поруч з квартирами нардепа,
  • за декілька останніх років вона стала власником нерухомості на суму понад $300 тисяч.

Контекст

3 серпня 2023 року працівники ДБР спільно з СБУ вперше провели обшуки у народного депутата Олександра Дубінського. Ішлося про безпідставний виїзд за кордон під час воєнного стану.

У мережу злили документ, яким Міністерство охорони здоров’я клопотало про виїзд Дубінського за кордон. Нардеп написав пост, у якому заявив, що супроводжував батька на лікування за кордон. Згідно з листом МОЗ, Дубінський мав повернутися до 10 липня. У кінці липня з’явилася інформація, що дівчина народного обранця засвітила його перебування в Барселоні в сторіз Instagram.

9 серпня генеральний прокурор повідомив Дубінському про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон.

1 листопада силовики провели обшуки у спільників нардепа Дубінського, який організував виїзд ухилянтів за кордон.

3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини.

6 листопада Печерський районний суд Києва обрав нардепу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

10 листопада стало відомо, що працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо Дубінського у справі щодо службового підроблення для виїзду за кордон.

13 листопада ДБР та СБУ прийшли з обшуками до Дубінського. Того ж дня нардепу оголосили підозру в держзраді. Він поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України, зокрема про нібито втручання високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Дубінський мав позивний “Буратіно” та входив до складу злочинної організації, яку сформувало російське ГРУ.

Олександр Дубінський – колишній журналіст каналу “1+1” та представник так званої групи олігарха Ігоря Коломойського, який наразі перебуває в СІЗО. У багатьох проявах, зокрема ще з часів Майдану, діяльність Дубінського була вочевидь антиукраїнською.

Читайте також:
Незаконне переправлення закордон: ДБР опублікувало аудіодокази у справі Дубінського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна