Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення їде в країну НАТО

Президент Росії Володимир Путін здійснить першу поїздку до країни НАТО після повномасштабного вторгнення Росії в Україні у лютому 2022 року – він зустрінеться з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан озвучив плани обох лідерів, передає в понеділок, 5 лютого, агентство Reuters.

Очікувана дата візиту – 12 лютого. 

Фідан розповів, що однією з найважливіших тем для переговорів стане новий механізм транспортування українського зерна через Чорне море.

“Попередня зернова угода працювала в рамках певного механізму, тепер ми побачили, що є можливість піти з іншим механізмом, і зараз є зусилля, щоб конкретизувати цю можливість”, — сказав Хакан Фідан.

Турецький міністр вказав, що після виходу Москви з зернової угоди “деякі кораблі” змогли й далі транспортувати українське зерно, тому Туреччина “хоче прояснити цю ситуацію” через нові механізми.

Читайте також:
Туреччина – важливий посередник: Зеленський переговорив з Ердоганом про повернення всіх полонених і депортованих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна