Туреччина – важливий посередник: Зеленський переговорив з Ердоганом про повернення всіх полонених і депортованих

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом пункт Формули миру щодо повернення всіх полонених і депортованих.

Про розмову між лідерами двох держав, яка відбулася в п’ятницю, 5 січня, повідомив глава держави у своєму традиційному вечірньому зверненні.

“Повернення українських дітей, які були викрадені росіянами. Повернення полонених та всіх тих, проти кого репресії на окупованій території, зокрема в Криму. Дуже важливе посередництво Туреччини, щоб можна було звільнити і кримських татар, і всіх інших – дорослих і дітей, воїнів і цивільних, яких утримують у російській неволі”, – сказав Зеленський.

Загалом президент України назвав розмову з Ердоганом “дуже змістовною”.

“Ми маємо спільні проєкти – вже успішні, і цього року мусимо зробити ще більше для посилення наших держав, наших народів. Багато в чому саме від українсько-турецької співпраці залежить і безпека в нашому регіоні, у Чорному морі та й глобально – продовольча безпека. Я вдячний і президенту Ердогану особисто, і всій Туреччині за підтримку нашої роботи щодо морського експортного коридору з України. Станом на сьогодні від початку роботи коридору через нього вже проведено понад 14 мільйонів тонн вантажів – це майже пів тисячі суден. Дуже важливий результат – і економічний, і безпековий, геополітичний. Ми демонструємо, що можемо повертати безпеку нашому регіону попри всі наявні загрози. Бачимо, як сила нашого партнерства додає сили всьому нашому регіону”, – переповів Зеленський деталі переговорів із президентом Туреччини.

Читайте також:
Незабаром трек з обміну військових спрацює, а Ердоган результату щодо кримських бранців РФ поки не показав, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна