У Росії залишилося близько 900 високоточних далекобійних ракет, — Ігнат

У Росії залишається близько 900 високоточних далекобійних ракет.

Таку цифру назвав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новини” 28 січня, посилаючись на дані Головного управління розвідки.

“Згідно з останніми даними, це така ж сама цифра, як і в попередній період: у Росії залишається близько 900 високоточних далекобійних ракет. Тому що ворог протягом трьох великих комбінованих атак з 29 по 8 січня застосував велику кількість ракет. Попри те, що вони виготовляють, вони і втрачають. Саме тому цифра зараз на цьому самому рівні”, — сказав Ігнат.

Він також зазначив, що за місяць РФ виробляє близько сотні ракет.

“Близько 100 ракет як це було в літні місяці. Теж тоді робили підрахунки, скільки вони ракет виготовляють. Нам ГУР тоді повідомляло, що близько сто ракет. Ну і приблизно таку ж саму кількість вони запускали по нашій державі. Приблизно так вони можливо діють і зараз, щоб не залишитися ні з чим. Вони не можуть собі дозволити викинути більше ракет”, — підкреслив речник Повітряних сил ЗСУ.

За словами Ігната, окупанти зараз застосовують мало “Калібрів” — у період з 29 по 8 січня під час обстрілів України було використано три такі ракети (а саме 2 січня).

Натомість росіяни переважно атакують балістичними ракетами. Для їх знищення, за словами речника Повітряних сил ЗСУ, Україна має “не так багато засобів”.

Читайте також:
Росія вдарила трьома ракетами по Мирнограду: пошкоджено 14 будинків, дитсадок, школа, є поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.