Російські війська захопили Табаївку на Харківщині, — DeepState

Російські війська захопили село Табаївка Куп’янського району Харківської області, що на південний схід від Куп’янська.

Про це в неділю, 28 січня, повідомляють аналітики українського проєкту DeepState.

“На ранок надійшла інформація, що ворог зайняв Табаївку та намагається розвинути успіх у бік Піщаного. В атмосфері невідомості не можна допускати паніку. В ОТУ “Лиман” стоїть зараз вибір – або ризикувати стерти резерви для відновлення позицій, або стабілізувати лінію зіткнення та закріпитися на нових рубежах. Це логічно, і нічого таємного не озвучено”, — йдеться в повідомленні.

Російські “воєнкори” напередодні стверджували, що підрозділи 47-ї танкової дивізії РФ (1-ша гвардійська танкова армія Західного військового округу) захопили Табаївку. В американському Інституті вивчення війни (ISW) на 27 січня не мали доказів, які б підтверджували це твердження.

Аналітики ISW зазначали у звіті, що нещодавно російські окупанти здійснили підтверджене просування на північний схід від Куп’янська. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 січня, вказували, що армія РФ просунулась на захід від Синьківки.

Водночас російські та українські джерела вказували на те, що позиційні бої тривали у районі Синьківки; на південний схід від Куп’янська в районі Стельмахівки, Табаївки та Берестового.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що найбільш інтенсивні бої на Куп’янському напрямку відбуваються в районі Синьківки й Табаївки.

Начальник служби зі зв’язків із громадськістю ОСУВ “Хортиця” Володимир Фітьо зауважив, що велика кількість російських артилерійських ударів на “хортицькому” напрямку (Куп’янський, Лиманський та Бахмутський напрями) свідчить про те, що війська РФ намагаються наступати на цих напрямках.

Офіційних коментарів з приводу втрати контролю над н.п. Табаївка поки немає.

Читайте також:
Поставили на коліна та розстріляли: росіяни вбили шістьох українських військових, яких захопили в полон біля Новомихайлівки, — DeepState

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна