Україна та Литва домовилися про нарощування виробництва дронів для ЗСУ

Україна та Литва спільно нарощуватимуть виробництво дронів для потреб Збройних сил України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з литовським колегою Габріелюсом Ландсбергісом пресконференції у Києві, повідомляє Укрінформ.

“Велику частину нашої розмови ми присвятили визначенню спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб ЗСУ. У Литви є технології, у нас є можливості масштабування виробництва. Це була ключова тема. Є чітке розуміння, що, як і коли робити, щоб українсько-литовське співробітництво у виробництві дронів у найкоротші терміни дало максимальний результат”, — наголосив він.

Водночас міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс запевнив, що Литва може швидко почати виробляти деталі для комплектування дронів, необхідних ЗСУ.

“Ми можемо розпочати виробництво комплектуючих того, що необхідно на полі бою, зокрема того, що буде необхідно для виробництва дронів. Ми говоримо спочатку про обмежену кількість, але я думаю, що це може відбутися дуже швидко”, — підкреслив Ландсбергіс.

Він також наголосив, що уряд Литви стовідсотково підтримає будь-який промисловий проєкт, який допоможе Україні і литовській безпеці.

“Це означає, що Литва буде допомагати будь-якому бізнесу в будь-якій галузі, який готовий до цього долучатися”, — сказав міністр.

Читайте також:
Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на €200 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна