Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на €200 млн

Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 мільйонів євро. Таке рішення було ухвалено на Раді національної оборони Литви.

Про це 10 січня заявив президент Литви Гітанас Науседа на спільній пресконференції з лідером України Володимиром Зеленським у Вільнюсі.

“Ми продовжуємо підтримувати відважних українців у їхній боротьбі всіма засобами: військовими, економічними, політичними”, – наголосив литовський президент.

У січні Литва відправить Україні боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому – бронетранспортери М577.

Науседа також зазначив, що Литва тренуватиме українських військових і зміцнюватиме співпрацю в оборонній промисловості. А підписані угоди між українською та литовською оборонною промисловістю назвав ще одним прикладом тісної військової співпраці двох держав.

Нагадаємо, 10 січня президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Литви. Глава держави повідомив, що офіційні візити також заплановані до Латвії та Естонії.

Читайте також:
Данія передасть Україні винищувачі F-16 на пів року пізніше, ніж планувалося, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна