До суду передали справу щодо трьох окупантів, які розчленували фермера на Харківщині

Прокурори передали до суду справу трьох російських військових, яких підозрюють у воєнних злочинах на Харківщині: зокрема розчленуванні фермера та масових грабежах. Обвинувачені перебувають у розшуку, їх судитимуть заочно.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура в п’ятницю, 26 січня.

Правоохоронці встановили двох військовослужбовців рф на прізвиська «Комуніст» та «Фанат», а також бойовика псевдоформування «ЛНР». Саме вони під час окупації Ізюмського та Куп’янського районів неодноразово відбирали майно у місцевих жителів, погрожуючи розстрілом.

За даними слідства, 13 березня 2022 року обвинувачені приїхали до будинку у селі Волохів Яр Ізюмського району, де на той час перебував цивільний чоловік зі своєю родиною. «Фанат», погрожуючи застосуванням зброї, почав випитувати дані про проукраїнськи налаштованих громадян. Не отримавши інформації, російські військові наказали йому віддати авто. Злякавшись за життя своїх маленьких дітей, потерпілий віддав ключі від автівки.

Автомобіль окупанти використовували виключно у власних цілях і навіть встигли потрапити у ДТП через те, що були п’яні. Як встановили слідчі, саме на цьому автомобілі 31 липня того ж року вони приїхали до фермерського господарства у селі Безмятежне Куп’янського району, власником якого був чоловік з проукраїнською позицією із Закарпатської області. Односельці називали його «Вуйком».

«Фанат» вийшов з автівки та сказав фермеру підійти до нього — нібито щоб допомогти в ремонті автівки. Коли фермер підійшов до нього, окупант вистрелив тому в голову. Чоловік впав на землю і помер на місці, зазначає слідство.

Після цього російські військові, як встановила прокуратура, розчленували тіло вбитого фермера. Частину поклали в авто, на якому приїхали, та підпалили. Аби приховати злочин, вони забрали відрублені частини тіла фермера та викинули їх по дорозі до села Вишневе Куп‘янського району.

Також правоохоронці встановили ще два епізоди злочинної діяльності окупантів. У дачному кооперативі вони викрали двигун до човна, який надалі продали. А ще — заволоділи транспортними засобами підприємства. Щоб подолати спротив охоронців, окупанти наказали їм лягти на землю обличчям вниз і погрожували розстрілом.

Наразі обвинувачені перебувають у розшуку. Їх судитимуть заочно. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років, «Фанату» — довічне увʼязнення.

Читайте також:
СБУ ідентифікувала трьох росіян, які на Харківщині вбили фермера, а потім розчленували і спалили тіло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.