ЄС та Литва виділили €15,5 млн на бомбосховища для шкіл в Україні

Європейська комісія виділяє 15 мільйонів євро на будівництво нових бомбосховищ для шкіл в Україні. А Литва надає додаткових пів мільйона євро і бере відповідальність за реалізацію проєкту.

Відповідну угоду підписали представництво Єврокомісії в Україні та литовське Центральне агентство управління проєктами CPVA,  повідомило Представництво Європейського Союзу в Україні 25 січня.

“Російська військова агресія позбавляє тисячі українських дітей нормального життя та освіти. Наша остання ініціатива підкреслює непохитну відданість ЄС забезпечити максимально безпечне освітнє середовище для всіх дітей в Україні”, – заявила посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

Через цілеспрямоване знищення агресором шкіл, дитячих садків та інших освітніх закладів, кожна сьома школа в Україні пошкоджена або зруйнована.

У країні зростає покоління дітей, які не взагалі не відвідують школу. Близько 1,6 мільйона школярів і 0,2 мільйона дошкільнят не відвідують навчальні заклади, а близько 900 000 дітей заявляють про бажання навчатися дистанційно.

Ініціатива з будівництва бомбосховищ є ще одним прикладом підтримки Європейським Союзом освітнього сектору України. Вона також є продовженням зусиль Литви та CPVA заради відновлення України.

Щонайменше п’ять укриттів планують побудувати у прифронтових областях.

“Жорстокі напади Росії на цивільне населення – це спроба зламати волю українців до опору. Але Україна неодноразово доводила, що їй не вистачає не волі до опору, а зброї. Західні партнери повинні розуміти важливість військової допомоги та фінансування цивільного захисту для України”, – заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Читайте також:
У тендері на будівництво укриття для школи на Одещині БЕБ виявило порушення на 24 млн грн

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.