У Словаччині заявили, що не розриватимуть військові контракти з Україною

Уряд Словаччини більше не надсилатиме Україні жодної військової допомоги зі складів своїх збройних сил. Однак це не означає, що Братислава відвертається від Києва.

Про це заявив спікер парламенту Словаччини Петер Пеллегріні під час зустрічі з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою, пише hnonline.sk.

Він зазначив, що Словаччина не розриватиме приватні військові контракти з Україною.

Пеллегріні нагадав, що боєприпаси для України також виробляються на напівдержавних підприємствах і що об’єкти на сході Словаччини, де з ініціативи Німеччини ремонтують пошкоджену українську військову техніку, не будуть закриті.

Та наголосив, що його країну “слід оцінювати за діями, а не за політичними заявами”, нагадавши про гуманітарну та технічну допомогу, яку Словаччина продовжує надавати Україні, про допомогу в розмінуванні, а також про постачання допомоги від міністерства охорони здоров’я.

Відповідаючи на запитання, чи підтримає Словаччина пакет фінансової допомоги Україні на саміті ЄС у Брюсселі наступного тижня, Пеллегріні зазначив, що рада коаліції ще не обговорювала це питання. Однак він додав, що Словаччина є однією з країн, які хочуть бути впевненими, що 50 мільярдів для України не пройдуть безконтрольно, і що ці ресурси не потраплять до рук спекулянтів.

Читайте також:
Шмигаль підбив пісумки зустрічі з Фіцо: про що домовились прем’єри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.