На Закарпатті митники обкладали “даниною” перевізників – брали до €1,5 тисяч з автобуса. Прийшла СБУ

Служба безпеки спільно з Офісом Генерального прокурора ліквідувала масштабну корупційну схему на митному посту “Тиса” Закарпатської митниці. “На гарячому” затримано 5-х посадовців пункту пропуску “Чоп-Захонь”, які фактично сформували злочинну групу та обклали “даниною” водіїв міжнародних перевезень.

Про це 22 січня інформує пресслужба СБУ.

З кожного автобуса фігуранти вимагали до 1,5 тисяч євро. За цю суму чиновники обіцяли перевізникам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення іноземних товарів, які завозили в Україну.

За одну зміну посадовці “пропускали” через схему до 50 автобусів.

У випадку відмови платити хабарі, посадовці погрожували затримкою формальних процедур та арештом вантажу з подальшою його конфіскацією.

Співробітники СБУ поетапно задокументували декілька фактів вимагання грошей з перевізників. Під час обшуків за адресами проживання і на території митного посту виявлено великі суми готівки та документи, які свідчать про незаконну діяльність.

На підставі зібраних доказів п’ятьом затриманим митникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою вчинене організованою групою), ще двом фігурантам – за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Триває розслідування для встановлення обставин злочину та притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:
Прикордонники витягли з Тиси напівпритомного і надуреного на $5 тис. чоловіка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна