Проросійський прем’єр Словаччини Фіцо приїде в Ужгород на зустріч зі Шмигалем: позиція щодо військової допомоги Україні не зміниться

Проросійський прем’єр Словаччини Роберт Фіцо вже в середу, 24 січня, приїде в Україну для зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Про це в суботу, 20 січня, повідомляє словацьке видання Dennikn.sk з посиланням на заяву самого Фіцо з приводу запланованої програми роботи на наступний тиждень.

Зустріч прем’єрів відбудеться в Ужгороді. За словами Фіцо, вона “має бути цікавою”.

Прем’єр Словаччини прибуде на переговори з гуманітарною допомогою і планує вкотре підтвердити, що Словаччина не надаватиме Україні військову допомогу.

Фіцо також зазначив, що українська сторона відмовилася від спільної пресконференції.

Як писала “Новинарняраніше, під час першої телефонної розмови зі Шмигалем, яка відбулася 4 грудня, Фіцо заявив, що Братислава не буде постачати Києву зброю з державних складів та армії, і він “не вірить у військове вирішення конфлікту в Україні, оскільки це лише призведе до непотрібного кровопролиття без результатів”.

Читайте також:
Шмигаль уперше переговорив з проросійським прем’єром Словаччини Фіцо: поставок зброї для ЗСУ не буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна