В Україні зареєстрували торгову марку “Привид Києва”

Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій (УКРНОІВІ) офіційно зареєстрував торговельну марку “Привид Києва”.

Ініціатива про реєстрацію марки надійшла від пілотів 40-ї бригади тактичної авіації та інших підрозділів Повітряних сил, які виступили проти того, що сторонні особи використовують образ українських пілотів у спекуляціях та комерційних цілях.

Про це повідомила пресслужба бригади тактичної авіації міста Васильків 17 січня.

Очільниця Офісу інтелектуальної власності Олена Орлюк передала представникам громадськості оригінали свідоцтв на 5 торговельних марок: зображення широковідомого збірного образа пілота з піднятим догори пальцем та назв-брендів “Привид Києва”, “Нічний привид”, “Ghost of Kyiv”, “Night ghost”. Їх єдиним правовласником відтепер є ГО “Захисники Неба” – організація, створена військовими для захисту інтересів самих же військових.

Офіційна церемонія передачі сертифікатів відбулася в офісі УКРНОІВІ за участі його голови Олени Орлюк, голови ГО “Захисники Неба” Олександра Вариводи, командувача ПВК “Центр” Героя України генерал-лейтенанта Анатолія Кривоножка, начальника служби зв’язків з громадськістю ПВК “Центр”, підполковника Любові Киналь, офіцера ПВК “Центр”, старшого лейтенанта Олександра Сніжка та представників держустанови.

У 40 БрТА нагадали, що про образ “Привида Києва” в медіапросторі вперше заговорили 25 лютого 2022 року. Це був резонанс на героїчну відсіч військових льотчиків ворожій навалі під час оборони столиці України від російської агресії.

Саме тоді у перші дні понад 10 українських пілотів віддали свої життя, захищаючи наше небо. Серед них 4 Герої України – льотчики 40 БрТА.

“Тепер, символ створений в бою, служитиме на користь родин загиблих та їх побратимів, що далі боронять незалежність України”, – зазначили в бригаді.

Читайте також:
На День авіації у столиці відкрили мурал “Привид Києва”
На компенсацію за загибель сина мама “Привида Києва” заснувала на Франківщині унікальний госпіталь для відновлення військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.