На День авіації у столиці відкрили мурал “Привид Києва”

У День авіації України, 27 серпня, на столичному Подолі відбулося урочисте відкриття муралу із зображенням “Привида Києва”.

За словами ініціаторів проєкту, героями муралу стали пілоти 40-ї бригади тактичної авіації.

“Вони в перші дні повномасштабного вторгнення втримали Київ, зараз — боронять нашу країну, нашу незалежність. Вони своїми залізними крилами закрили над нами та
нашими дітьми небо”, – йдеться в повідомленні на сторінці благодійного фонду “Для моєї України”, якому належить ідея створення муралу.

Реалізувати задум запросили художника-мураліста Андрія Ковтуна. Для своєї роботи художник обрав фотографію одного з пілотів 40-ї бригади тактичної авіації, зображеного в кабіні літака МіГ-29.

Для створення муралу були використані атмосферостійкі фарби. В день його відкриття на Подолі відбувалися благодійний ярмарок, музичний благодійний фестиваль “Українська бавовна” та інші заходи, всі кошти з яких організатори обіцяють спрямувати на реабілітацію дітей українських захисників неба.

Побачити мурал можна за адресою Межигірська, 3/7.

Читайте також:
У Повітряних силах розповіли, як з’явилася легенда про “Привида Києва”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна