Трьох депутатів Київради судитимуть за ухилення від військової служби

Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради за допомоги керівника апарату Київської міської військової адміністрації та командира військової частини.

Про це 16 січня інформує пресслужба ДБР.

За даними слідства, солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення.

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню фейкового “відрядження” трьом депутатам та одному з їхніх помічників до КМВА. У схемі також був задіяний командир однієї з військових частин тероборони, де звинувачені мали проходити службу за мобілізацією.

Три столичні депутати та помічник депутата обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України), а керівник апарату Київської міської військової адміністрації  – у сприянні в ухиленні.

Командир військової частини обвинувачується в перевищенні службових повноважень (ст. 365 КК України).

Контекст

Як писала “Новинарня“, 1 серпня 2023 року в ДБР повідомили про підозру в ухилянні від військової служби трьом депутатам та помічнику депутата Київської міської ради.

Як зазначалося, впродовж року вони не з’являлися на службі, хоча були приписані до однієї з військових частин ТрО Київщини. Натомість “організували” для себе відрядження до Київської військової держадміністрації. При цьому дехто з підозрюваних навіть отримував грошове забезпечення із частини, де нібито проходив службу.

Фото: ДБР

За даними з соцмереж, імовірні “ухилянти” –

  • Терентьєв Михайло Олександрович, депутат Київради (фракція “УДАР”), голова земельної комісії та директор Комунального підприємства “Інженерний центр”,
  • Левченко Олег Анатолійович, депутат Київради (фракція “Європейська солідарність”, керівник її секретаріату),
  • Хацевич Ігор Мирославович, депутат Київради (фракція “Європейська солідарність”), керуючий справами Київської міської ради,
  • Шпак Олексій Володимирович, помічник депутата Хацевича.

2 серпня ДБР повідомило про підозру колишньому командиру однієї з військових частин ТРО, який перевищив свої службові повноваження та відрядив військовослужбовців на службу до Київської міської ради.

Читайте також:
Силовики прийшли до судді на Одещині, який дозволяв ухилянтам виїжджати за кордон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна