ДБР оголосило підозру екскомандиру частини ТрО, який “відрядив” депутатів-військовослужбовців на службу до КМВА

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому командиру однієї з військових частин ТРО, який перевищив свої службові повноваження та відрядив військовослужбовців на службу до Київської міської ради.

Про це в середу, 2 серпня, повідомляє пресслужба ДБР.

“Встановлено, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу. Підставою для цього стало те, що їх командир видав наказ про відрядження цих військовослужбовців для проходження служби в Київській міській військовій адміністрації”, – йдеться в повідомленні.

Екскомандиру оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Контекст

Як писала “Новинарня“, 1 серпня в ДБР повідомили про підозру в ухилянні від військової служби трьом депутатам та помічнику депутата Київської міської ради.

Як зазначалося, впродовж року вони не з’являлися на службі, хоча були приписані до однієї з військових частин ТрО Київщини. Натомість “організували” для себе відрядження до Київської військової держадміністрації. При цьому дехто з підозрюваних навіть отримував грошове забезпечення із частини, де нібито проходив службу.

Фото: ДБР

За даними з соцмереж, імовірні “ухилянти” –

  • Терентьєв Михайло Олександрович, депутат Київради (фракція “УДАР”), голова земельної комісії та директор Комунального підприємства “Інженерний центр”,
  • Левченко Олег Анатолійович, депутат Київради (фракція “Європейська солідарність”, керівник її секретаріату),
  • Хацевич Ігор Мирославович, депутат Київради (фракція “Європейська солідарність”), керуючий справами Київської міської ради,
  • Шпак Олексій Володимирович, помічник депутата Хацевича.

Слідство ініціює клопотання щодо тримання підозрюваних під вартою. Чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Читайте також:
У військкома Дніпропетровської області – обшуки, відкрито справу за фактом незаконного збагачення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна